جلوهِ حجاب

حجاب، تکریم آن کسى است که در حجاب است. حجاب زن، تکریم زن است.مقام معظم رهبری

جلوهِ حجاب

حجاب، تکریم آن کسى است که در حجاب است. حجاب زن، تکریم زن است.مقام معظم رهبری

۴ مطلب در مهر ۱۳۹۳ ثبت شده است

تبلیغ جالب حجاب توسط دختر آمریکایی+عکس

دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۰۲:۴۳ ب.ظ

 
رسانه های آمریکایی طی چند روز گذشته دست به انتشار تصویری از یک دختر آمریکایی زده اند که به طرز جالبی، دست به تبلیغ حجاب زده است.
تبلیغ جالب حجاب توسط دختر آمریکایی+عکس
فاطمه کاووسی در گوگل پلاس نوشت:
رسانه های آمریکایی طی چند روز گذشته دست به انتشار تصویری از یک دختر آمریکایی زده اند که به طرز جالبی، دست به تبلیغ حجاب زده است.
 
این دختر مسلمان این جمله ها رو روی لباس خود نوشته است:
 
حجاب; حق من، انتخاب من و زندگی من است.

علاقه‌مندی فرزندم به حجاب، چگونه؟

جمعه, ۱۱ مهر ۱۳۹۳، ۰۳:۴۷ ب.ظ


آموزش مفهوم حجاب و عفاف برای دختران خردسال و نوجوان یکی از دغدغه‌های پدران و مادران است. همه معتقدند که با توجه به هجمه‌ی رسانه‌ها به حجاب، انتقال مفهوم صحیح این مسئله‌ی مهم برای کودکان بسیار سخت شده است. برای یافتن راه حل مناسب این موضوع، با دکتر افروز، استاد ممتاز دانشگاه تهران و رئیس سازمان روان‌شناسی کشور، به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

علاقه‌مندی فرزندم به حجاب،چگونه؟













در این فرصت کوتاه می‌خواهیم نظر شما را درباره‌ی پرداختن به موضوع حجاب و عفاف بدانیم و اینکه چگونه باید به بُعد رسانه‌ای این موضوع پرداخت و چه مشکلات و خلأهایی در این باره وجود دارد.

من چند نکته در این حوزه عرض می‌کنم. مسئله‌ی عفاف و یا در واقع پوشیدگی، یک رفتار است و یک رفتار ارزشمند دینی است. اصولا عفاف‌مداری و پوشیدگی، یک رفتار ارزشمند متعالی دینی و شخصیتی جهان‌شمول است. تردیدی در این نیست. این مسئله در همه‌ی ادیان هست. خانم‌ها وقتی به کلیسا می‌روند، باید روسری بپوشند. بعضی دانشگاه‌هایی که وابسته به کلیسای خیلی متعصب و خیلی قوی هستند، مثل کلیسای مارمورها در یوتای امریکا، نمی‌توانند بدون پوشیدگی لازم در آنجا درس بخوانند. یونیورسال یوتا از مهم‌ترین دانشگاه‌های دنیاست. کسی در آن نمی‌تواند با آستین کوتاه و تی‌شرت راه برود. همین مسئله را در یونان و تایلند و چین نیز می‌توانید ببینید. عفاف و پوشیدگی در دنیا به‌عنوان یک ارزش مطرح است. همین‌طور مسئله‌ی برهنگی در دنیا یک ضدارزش است.

انسان‌هایی که برای خود ارزش بیشتری قائلند، پوشیدگی‌شان بیشتر است. آنهایی که احساس کوچکی و تحقیر و کمبود و عقده‌های روانی دارند و برای شخصیت‌شان ارزشی قائل نیستند، حس و احساس نیاز به پوشیدگی کمتری دارند. این یک اصل جهانی است.

حجاب و استحکام پیوند خانواده

شنبه, ۵ مهر ۱۳۹۳، ۰۲:۰۲ ب.ظ
حجاب

 

در جلسه قبل، آرامش روانی را که یکی از آثار بسیار مهم حجاب در زندگی فردی و اجتماعی را است را مورد تاکید و تحلیل قرار دادیم در این جلسه به سایر پیآمدهای آن می‌پردازیم.

2- تحکیم پیوند خانواده

بدیهی است یکی از علل گسست خانواده‌ها و بالا رفتن آمار طلاق، جدایی و بزهکاری‌ها، معاشرت آزاد و کم رنگ شدن حریم بین زنان و مردان در عرصه‌های مختلف اجتماعی می‌باشد. و بالعکس «اختصاص یافتن استمتاعات و التذاذهای جنسی به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج مشروع، پیوند زن و شوهری را محکم می‌سازد و موجب اتصال بیشتر زوجین به یکدیگر می‌شود. (مسئله حجاب، ص 74)

 

فلسفه پوشش و تحدید کامیابی!

«فلسفه پوشش و منع کامیابی جنسی از غیر همسر مشروع، ... اینست که همسر قانونی شخص از لحاظ روانی عامل خوشبخت کردن او به شمار برود. در حالی که در سیستم آزادی کامیابی، همسر قانونی از لحاظ روانی یک نفر رقیب و مزاحم و زندانبان به شمار می‌رود و در نتیجه کانون خانوادگی بر اساس دشمنی و نفرت، پایه گذاری می‌شود.» (همان، ص 74)

علت این که جوانان امروز از ازدواج گریزانند و هر وقت به آنان پیشنهاد می‌شود، جواب می‌دهند که حالا زود است، ما هنوز بچه‌ایم، و یا به عناوین دیگر از زیر بار آن شانه خالی می‌کنند، همین (آزادی کامیابی جنسی) است.

علت تقلیل ازدواج

«علت این که جوانان امروز از ازدواج گریزانند و هر وقت به آنان پیشنهاد می‌شود، جواب می‌دهند که حالا زود است، ما هنوز بچه‌ایم، و یا به عناوین دیگر از زیر بار آن شانه خالی می‌کنند، همین (آزادی کامیابی جنسی) است. و حال آنکه در [گذشته] یکی از شیرین‌ترین آرزوهای جوانان ازدواج بود. جوانان پیش از آن که به برکت دنیای اروپا کالای زن این همه ارزان و فراوان گردد "شب زفاف را کم از تخت پادشاهی" نمی‌دانستند.

" پدیده کشف حجاب"

چهارشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۳، ۰۶:۳۸ ب.ظ

"زن در دو مرحله مظلوم بوده است. یکی در جاهلیت زن مظلوم بود و اسلام منت گذاشت بر انسان، و زن را از مظلومیتی که داشت بیرون کشید، یک موقع در ایران ما زن مظلوم شد و آن دوره شاه سابق و شاه لاحق بود. با اسم اینکه زن را
 می خواهند آزاد کنند، ظلمها کردند به زن، زن را از آن مقام شرافت و عزتی که داشت پایین کشیدند، زن را از آن مقام معنویتی که داشت، شیء کردند و به اسم آزادی " آزاد زنان" و" آزاد مردان"، آزادی را از زن و مرد سلب و زنها و جوانان ما را فاسد الاخلاق کردند."

(امام خمینی)

می دانیم که انگلستان با طرح کودتای سوم اسفند 1299، و روی کارآوردن رضا خان میر پنج درصدد به اجرا درآوردن "تز اسلام زدایی" و جایگزینی ارزشهای غربی در جامعه بود.

رضا خان در 12/خرداد/1313، عازم ترکیه شد. در آن زمان آتاتورک، بنیانگذار رژیم لائیک، بر آن کشور حکومت می کرد. ترکیه در آن زمان از نظر معیارهای غربی پیشرفتهای چشمگیری کرده بود. رضا خان پس از بازگشت، بی درنگ به تغییر اوضاع ایران درهمه امور، به ویژه در زمینه فرهنگی پرداخت و در راستای"اسلام زدایی" به ویژه "حجاب زدایی" گام برداشت.

رضا خان پس از بازگشت از ترکیه در جمع نمایندگان مجلس می گوید:"کوشش من این است که ایرانیان را در طریق ترقی و قبول تمدن جدید(غربزدگی) وارد کنم. اما مردم متاسفانه حاضر نیستند خود را برای زندگی عصر جدید حاضر نمایند."

حال برگی از خاطرات محمود جم را که نخست وزیر وقت بود ورق می زنیم، او می نویسد:"در یکی از روزهای تیرماه 1313، که هیأت دولت در قصر سعد آباد در حضور شاهنشاه جلسه داشت،(رضا شاه) گفت: سابقاً بارها به کفیل وزارت معارف دستور داده ام تا در باب برانداختن رسم حجاب ما بین زنان ایران اقدام نماید. اما او اقدامی نکرد و یا نتوانسته، حال می خواهم در این راه با کمال متانت و حسن تدبیر اقدام کنید و این عادت دیرینه که برخلاف تمدن و طبیعت است از میان برداشته شود."

در بهمن1313، در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور دادند که بدون حجاب، به تحصیل مشغول شوند تا درآینده پیشتاز نهضت کشف حجاب باشند. و در سال 1314، موسسه پیشاهنگی دختران تأسیس گردید که با اجرای صدها برنامه ضد اخلاقی و انحرافی، گام مهم و مؤثری در شکست شأن و منزلت زنان و دختران برداشت.

"اعلام رسمی کشف حجاب"

اقدامات رضا خان در غربی کردن کشور و تأسیس مراکز رسمی و نیمه رسمی، جهت رواج فرهنگ غرب و کشف حجاب، مدتها قبل ازاعلام رسمی آغاز شده بود و مخالفتهای زیادی را از سوی مردم به رهبری روحانیت آگاه در پی داشت که از آن جمله می توان به قیام مردم در مسجد گوهرشاد اشاره کرد.

حدود شش ماه پس از واقعه مسجد گوهرشاد، رضا خان با بی اعتنایی به مخالفت علما و مردم مسلمان، در روز 17 دی ماه 1314، در جشن فارغ التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور آشکار و رسمی اعلام کرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند، در این جشن شرکت نمود.